Saitek A250 – en minirecension

Saitek A250

Jag vill ha min musik från datorn i vardagsrummet inne i köket. Det är ett avstånd på c:a 10 meter och två gipsväggar står emellan. Jag vill inte dra sladdar, jag vill ha musiken överförd trådlöst. Ska detta vara så svårt?

Ja tydligen.

Först provade jag en högtalare från Kjell & Company. Förutom att ljudkvaliteten inte var särskilt god blev det avbrott i musiken hela tiden. Särskilt när jag ställde mig i vägen mellan sändaren och högtalaren. Den fick åka tillbaka till Kjell.

Sedan köpte jag ett par högtalare från Teknikmagasinet. iZound hette de, och de finns av nån anledning inte på deras webbsida, utan bara i katalogen. Dessa lät också rätt risigt och hade samma problem som de från Kjell med att kunna spela musik utan avbrott. ?ven dessa fick åka tillbaka.

Till sist provade jag så en riktigt hiskeligt ful högtalare från Saitek. A250 heter modellen, och trots att de är så fula att mina ögon tåras varje gång jag går in i köket så funkar de faktiskt riktigt bra! Det är inget kraftigt ljud från dem, men ljudet är rent och klart och med relativt fyllig bas. Den lilla fina sändaren är USB endast, och trots att det står på kartongen och på sajten att den bara funkar med Windows funkade den utan problem även i OS X! Inga drivrutiner, OS X känner direkt igen den som ett externt ljudkort och det är bara att börja spela vad man vill till den.

Inga avbrott i musiken, digital (Bluetooth) överföring från sändaren till mottagaren och jag har äntligen hittat en lösning som funkar, även om den är så ful att jag är sugen på att ställa den i en papplåda för att gömma den. Fast då blir väl ljudet sämre.

Jag köpte den otroligt billigt på BRL, men den finns att beställa lite överallt, och jag rekommenderar den varmt. Fast nämnde jag att den är så ful att designkunniga över hela världen gråter för att den finns?

/M;

5 thoughts on “Saitek A250 – en minirecension”

  1. Hur länge håller batteriet på den ? Finns det någon sladd man kan koppla in när högtalaren är i ett annat rum så man slipper slösa på batteriet? Hur stor är sändaren ?

  2. Hej Erik,

    jag har faktiskt aldrig använt batteriet, utan kör med strömadaptern inkopplad. Sändaren är liten, ungefär 5-6 cm i diameter kanske.

  3. Så strömadaptern kan man koppla in i det rummet man är i? Du har ju köpt din på BRL, men jag hittar inte den där? Har du något annan sida där den kan inköpas? tack på förhand :D

  4. Så strömadaptern kan man koppla in i det rummet man är i? Du har ju köpt din på BRL, men jag hittar inte den där? Har du något annan sida där den kan inköpas?

  5. Ja, strömadaptern går till högtalardelen förstås, så man behöver inte använda batteri alls.

    Tyvärr verkar denna inte finnas till salu längre, jag hittar den inte alls på Prisjakt heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.