En helg i Vetlanda, Turbo 3G visar framfötterna

Anders och jag har länge försökt hitta en helg då vi kunde åka till landet och ägna oss åt att skriva låtar på heltid. Eftersom Anders och hans bror har ärvt ett torp i Vetlandatrakten passade det ju utmärkt att åka dit och sitta instängda en helg för att försöka göra slag i saken och skapa musik.

Förutom att vädret blev riktigt kallt och regnigt hade vi en väldigt bra helg. Kanske inte den mest produktiva helgen man kunde tänka sig, men otroligt kul. Och ett par låtar hamnade i datorn också, trots allt.

På lördagkvällen, efter att vi suttit halva dagen och jobbat med en och samma låt och mer eller mindre kört fast bestämde jag att vi skulle prova att spela lite BF2 med hjälp av det trådlösa bredbandet jag hade med mig. Det är ett helt vanligt turbo-3G-abonnemang från Tre som funkar väldigt bra i Stockholm, med bra fart, upp till 3,6 Mb/ s. Det visade sig att det funkar väldigt bra även i Vetlanda, eftersom kommunen lyckats övertala Tre att bygga ut nätet där till turbo-3G!

Och genom nätverksdelning lyckades vi använda det lilla modemet till att spela online, två personer på samma modem! Jag blev riktigt förvånad själv att det funkade så bra. Vi blev utkastade nån gång (troligen p.g.a. hög ping) men totalt sett funkade det riktigt bra och det kan inte bli annat än fem stjärnor i betyg till Tre och deras trådlösa bredband!

Låtarna då? Vi måste jobba lite mer med dem, men förr eller senare dyker de upp på en sajt nära dig…

/M;

DSC00229.jpg
DSC00240.jpg
DSC00241.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.