Härliga tider för köttätare

Inte nog med att kyckling snart blir billigare än vitkål, nu verkar det som att nötköttet kommer att gå samma väg!

För oss som gillar kött är det här härliga tider. Vi får möjligheter att äta kött som är säkrare än någonsin, med alla kontroller som kommer att göras på både fågel- och nötkött, till priser hämtade från 1970-talet.

Jag har tidigare ondgjort mig över Euroshopper nötfärs som numera säljs även i vår lokala ICA-butik. När ehec-skandalen ägde rum såldes inte denna färs i vår butik och jag visste knappt vad det var för något, men bara några veckor senare dök den upp. All PR är bra PR heter det ju. Men jag blev väldigt förvånad när jag insåg att prisskillnaden mot ICAs vanliga nötfärs var mindre än 8 kronor per kilo! Det innebär att på en 500-gramsförpackning sparar man ungefär 3,50:- på att köpa Euroshopper. Det har jag mycket svårt att förstå varför man skulle välja, efter det som hände.

Men nu kan vi snart få köpa finfin nötfärs för 25:- kilot när alla ni andra blir låtsas-vegetarianer av skräcken för galen ko och febrig fågel.

Som inspiration kan ni få några sköna recept inför grillsäsongen:

Amerikagrillad entrecote med majssalsa, chipotlemajonnäs och sötpotatis

Hamburgare med chili-, paprikasalsa och sesampotatis

Texas burger

/M;

Leave a Reply

Your email address will not be published.